34 فاکتور مهم سئو سایت | خلاصه 10 مقاله سئو بصورت یکجا!!

سئو سایت چه فاکتورهای مهمی توسط گوگل داره؟

یه سوالی که خیلیا از ما سئوکارها میپرسن اینه:

 

مگه برای سئو سایت چیکار می کنید که این همه پول میگیرید؟!

گوگل از کجا میفهمه یه سایت بهتر از سایت دیگه است که اون رو بالاتر نشون میده؟

فاکتورهای موثر بر سئو سایت چیا هستن؟ا

 

جواب این سوالات و مشابه اون رو سئوکار معروف جهان (برایان دین) در سایت معروف خودش به نام بک لینکو داده و مقاله ی بزرگی تحت عنوان 200 فاکتور سئو منتشر کرده که توصیه میکنم حتما از سایت خیلی خوبش استفاده کنید.

ولی خوندن اصل این مقاله (که به فارسی هم ترجمه شده) زمان زیادی میبره و خیلی تخصصیه…

هدف من از این مقاله اینه که در زمان کوتاه لیست مهمترین فاکتورهای گوگل برای رتبه بندی سئو سایت ها رو ببینید و اگه نیاز به توضیح بیشتر داشتید براتون بصورت فیلم آموزشی همه رو توضیح دادم.

دیدن این فیلم رایگان (که شک داشتم بصورت پولی منتشرش کنم یا رایگان!) بشدت برای سئوکاران مبتدی و حتی نیمه حرفه ای توصیه میشه…

همچنین مشتریانی که میخوان با فضای سئو و کارهایی که یه سئوکار انجام میده آشنا بشن، میتونن بخش هایی از این فیلم رو بصورت گزیده نگاه کنن.

 

مهمترین فاکتورهای گوگل برای رتبه بندی سئو

طبق تحقیقاتی که انجام دادم ، خلاصه تمام فاکتورهای سئو همیناست… ولی خوشحال میشم اگه موارد مهم دیگه ای هست که جا انداختم از طریق کامنت به اشتراک بزارید 🙂

 

1- نرخ کلیک CTR 🖱️

نرخ کلیک یک عدد درصدیه که از تقسیم تعداد کلیک کاربران بر impression (تعداد بازدید از لینک ما در گوگل) بدست میاد. که هر چی این عدد به 100% نزدیک بشه (بزرگتر بشه) نشون میده سایت ما برای کاربران محبوبیت بیشتری داره و بیشتر روش کلیک میکنن. نرخ کلیک از طریق سرچ کنسول گوگل قابل مشاهده و پیگیریه…

 

 

سرچ کنسول گوگل چیه؟🔧

سرچ کنسول گوگل، مهمترین و حرفه ای ترین ابزاریه که گوگل در اختیار سئوکارها گذاشته و بعد از ثبت سایت در اون ، امکانات زیادی رو میشه بهتون میده. مثل آمار بازدید، ارورهای فنی سئو، تعداد صفحات ایندکس شده، تعداد بک لینک ها، گزارش موبایل فرندلی بودن، گزارش سرعت سایت، گزارش راجع به اسکیماها، سئو ویدیو، درخواست ایندکس شدن صفحات و…

از طریق این آدرس: https://search.google.com/search-console/about میتونید واردش بشید.

 

 

2- نرخ پرش Bounce Rate🦘

نرخ پرش هر چی کوچیکتر باشه بهتره، این هم یه عدد درصدیه که وقتی 100% باشه معنیش اینه که تمام کاربران سایت فقط از یک صفحه سایت ما بازدید میکنن و بعد سایت رو ترک میکنن(میپرن از سایت بیرون). و مثلا اگر 70% باشه بهتره چون یعنی 30% کاربران از صفحات دیگه سایت هم بازدید کردن و خوششون اومده… این عدد هم در گوگل آنالیتیکس قابل مشاهده است.

 

 

گوگل آنالیتیکس چیه؟📈

بهترین و پیشرفته ترین ابزاریه که میشه برای آمارگیری از بازدیدکنندگان سایت استفاده کرد و این هم توسط گوگل در اختیار سئوکارها و صاحبان سایت ها قرار داده شده و علاوه بر آدرس اینترنتی ، اپلیکیشن هم داره. در این ابزار حرفه ای گوگل میتونید ببینید که بازدید کنندگان سایت شما بطور متوسط چند ثانیه در سایت میمونن، چند درصدشون به سایت شما برمیگردن، از چه کشورهایی و با چه دستگاههایی بازدید دارید (موبایل-تبلت-کامپیوتر)، چند نفر الان در سایت آنلاین هستن، تعداد بازدید از روش های مختلف (سرچ گوگل-شبکه های اجتماعی-لینک مستقیم و…) چقدره؟ و…

برای دسترسی به ابزار حرفه ای google analytics روی لینک کلیک کنید.(با …شکن)

 

 

3- تعداد کامنت کاربران✍️

کامنت گذاری باعث میشه اون صفحه بروز باشه و دائما آپدیت بشه و آپدیت بودن سایت عامل و فاکتور مهمی در سئو سایت محسوب میشه. علاوه بر این، کاربر برای نوشتن کامنت باید وقت صرف کنه که مورد 6 (Time on page) هم بهتر میشه. و نکته آخر اینکه کلمات کلیدی سئو و همچنین مشابه اونها در کامنت  ها استفاده میشه که توسط گوگل خونده میشن و این خیلی عالیه.

 

4- تعداد بوکمارک ها در کروم ⭐

بوکمارک یا همون favorites که در مرورگرهای گوگل کروم گوشی هم هست (منو>به شکل ستاره) در واقع شبیه عملکرد save برای اینستاگرام هست. همونطور که هر چی save یک پست در پیج بالاتر باشه، برای ادمین اینستاگرام بهتره… اینجا هم داستان همونه و تاثیر زیادی بر سئو اون صفحه داره.

 

5- بازدید مجدد یک کاربر از سایت در روزهای مختلف🪃

این مورد یکی از پارامترهایی هست که گوگل آنالیتیکس میسنجه که چند درصد کاربرانی که از سایت خارج شدن، دوباره به سایت برمیگردن و خب هر چی این تعداد (درصد) بیشتر باشه میزان محبوبیت و رتبه سایت ما در گوگل ارتقا پیدا میکنه.

 

6- مدت زمان بازدید کاربر از سایت Time on page⏱️

این هم یکی دیگه از مواردیه که توسط گوگل آنالیتیکس سنجیده میشه و بصورت یک عدد میانگین به ما میگه که زمان ماندگاری کاربر در سایت چند دقیقه است که خب هر چی بیشتر باشه ، سئو سایت ما بهتر میشه.

نکته: پس تا جایی که میتونید با تولید محتوای جذاب کاری کنید که کاربر توی سایت شما بمونه و به دردش بخوره، چون تا اینجا (مورد 1 تا 6) همگی شون بستگی به کیفیت خود سایت و محتواش داره…

 

7- قدمت دامنه و مدتی که روی سئو سایت کار شده⌛

یکی از فاکتورهای اصلی گوگل برای رتبه بندی سایت ها از نظر سئو، اینه که چند ماه یا چند ساله که روی سئو اون سایت داره کار میشه… این نکته رو برایان دین در مقاله 200 فاکتور سئو گفته، ولی خود گوگل در کنسول یا آنالیتیکس عددی براش مشخص نکرده. اگرچه واضحه که سایت های قدیمی شانس بیشتری برای نمایش در رتبه های سئو دارن.

 

8- تعداد لینک های داخلی به یک صفحه🔗

لینک سازی داخلی بحث خیلی خیلی مهمی در سئو هست که مربوط به آموزش سئو داخلی میشه.

لینک داخلی چیست؟ وقتی از یک صفحه سایت به صفحه دیگه ای از سایت خودتون لینک میدید بهش میگن لینک داخلی و تاثیر زیادی بر سئو صفحه ای داره که بهش لینک داده شده.

مثلا سئو صفحه طراحی سایت در کرج و طراحی سایت در تهران برای من در سایت مرشینا مهمه… بنابراین اگر دقت کرده باشید در تمام مقالات آموزشی به این دو صفحه لینک دادم تا ارزش اونها رو بالا ببرم و سئوشون رو بهتر کنم.

 

فقط توجه داشته باشید با همون کلمه کلیدی که میخواهید سئو بشه به صفحه مقصد لینک بدید، یعنی اگه بنویسید برای خواندن مقاله سئو سایت در کرج اینجا کلیک کنید و کلمه اینجا رو لینک بدید اشتباهه ❌❌❌(انکرتکست anchor text اشتباه)

انکر تکست صحیح : برای کسب اطلاعات بیشتر به صفحه سئو سایت در کرج برید…✅

 

9- فعالیت در شبکه های اجتماعی با لینک سایت🔗

شبکه های اجتماعی زیادی وجود دارن که فعالیت در همه اونها برای سئو مفید و موثره.(یوتیوب-اینستاگرام-توییتر-ویکی پدیا-لینکدین…) ولی توصیه من اینه که یوتیوب اصلا غافل نشید، چون شبکه اجتماعی خود گوگله و روش غیرت داره!! حتما برید در پروفایل یوتیوب خودتون 5 لینک به صفحات مختلف سایت خودتون بدید. این یکی از بهترین تکنیک های آموزش سئو خارجی off page seo محسوب میشه…

 

10- تعداد بک لینک خارجی و باکیفیت به یک صفحه🔗

آقا/خانم خداییش من زورم میاد پولم رو خرج رپورتاژهای گرونی کنم که میدونم آخرش هم کم فایده است (البته نه بی فایده) چون میدونید که خرید رپورتاژ آگهی از تکنیک های سئو کلاه خاکستری محسوب میشه و گوگل راه های بهتری برای ارتقای رتبه سئو جلوی پای ما گذاشته که تو همین مقاله داریم بررسیشون می کنیم. شما میتونید برای بک لینک، از سایت های رایگان مثل ویرگول و مداد استفاده کنید)

اینکه رپورتاژ چیه و چرا زیاد باهاش حال نمیکنم رو تو ویدیوی آموزشی بالای صفحه بیشتر توضیح میدم…

 

11- گواهینامه امنیتی SSL 🔒

همونطور که از اسمش پیداست ، SSL برای امنیت کاربران سایت استفاده میشه و در طبقه بندی مباحث جزو آموزش سئو فنی تکنیکال محسوب میشه که یکی از فاکتورهای جدید گوگل برای رتبه بندی سایت هاست.

پیشنهاد من اینه که تا جایی که میتونید SSL پولی (تجاری) بخرید و از رایگانش استفاده نکنید چون گوشی های قدیمی با ورژن های اندروید پایین ازش پشتیبانی نمیکنن و اینجوری بخشی از بازدیدکنندگان سایت شما نمیتونن وارد سایتتون بشن.

پیشنهاد دوم اینکه بجای نصب افزونه REALLY SIMPLE SSL برای تغییر مسیر از HTTP به HTTPS در تمام صفحات سایت، این کار رو از طریق مدیریت هاست انجام بدید، چون هر چی از افزونه های کمتری در وردپرس استفاده کنید سرعت و امنیتش بهتر میشه.

اگه میخوای درباره امنیت وردپرس بدون افزونه بیشتر بدونی روی لینک کلیک کن که 10 تکنیک سریع امنیت وردپرس رو برات نوشتم.

 

12- ریسپانسیو (واکنش گرا-موبایل فرندلی)📱

هر سه این کلمات (ریسپانسیو-واکنش گرا-موبایل فرندلی) یک معنی میدن و اون هم یعنی اینکه سایت علاوه بر کامپیوتر (pc) و لپ تاپ، در حالت تبلت و موبایل هم بهترین نمایش رو داشته باشه و نیاز نباشه که روی آیتم ها زوم کنیم تا دیده بشن…

واکنش گرا بودن (responsive) تاثیر زیادی بر سئو سایت داره و این مورد رو میتونیم از گزارش بخش mobile freindly در ابزار سرچ کنسول گوگل بررسی کنیم که کدوم صفحات ما از این نظر مشکل دارن و دقیقا مشکلشون چیه…

 

13- سرعت لود سایت🚀

سرعت لود سایت (اینکه سایت شما در چند ثانیه باز میشه) از فاکتورهای *مهم* سئو محسوب میشه، و قطعا خودتون هم تجربه کردید که وقتی سایتی دیر باز میشه، حوصله ندارید صبر کنید و سریع میبندید، میرید سراغ یه سایت دیگه… و این یعنی اینکه باید فاتحه مرگ اون سایت رو بخونیم🪦

اینکه چه چیزهایی باعث میشه سرعت سایت افزایش پیدا کنه و دقیقا چه تکنیک هایی داره، نمیشه اینجا گفت و باید در یک مقاله جدا به تکنیک های افزایش سرعت سایت بپردازیم.

ولی لیست مهمترین نکات سرعت سایت اینها هستن:

  • انتخاب هاست پرسرعت (هاست چیست؟)
  • انتخاب قالب درست و پرفروش
  • تنظیمات درست افزونه موشک وردپرس
  • آپدیت منظم وردپرس، افزونه ها و قالب
  • کاهش حجم تصاویر
  • حذف پلاگین های اضافی
  • استفاده از CDN

 

معروفترین ابزاری که باهاش سرعت سایت ها رو بررسی میکنن سایت جی تی متریکس GTMETRIX.com هست که علاوه بر اینکه نمره سرعت سایت رو بهمون میگه ، اشکالاتی که در این زمینه در سایت ما وجود داره رو هم برامون لیست میکنه تا از طریق راهنمای خوبش بتونیم سرعت سایتمون رو افزایش بدیم.

 

 

14- تکرار درست کلمه کلیدی🗝️

کلمه کلیدی چیه؟ کلمه کلیدی (keyword) همون عبارتیه که میخواهیم در گوگل سئوش کنیم که وقتی مثلا کسی سرچ کرد (آموزش سئو) یا (فاکتورهای سئو) سایت ما بالا بیاد.

این کلمه کلیدی باید در جاهای مختلف تکرار بشه تا گوگل دقیقا متوجه بشه که این صفحه رو باید با چه عبارتی در گوگل بالا بیاره. برخی از مهمترین جاهایی که باید کلمه کلیدی تکرار بشه:

 

  • آدرس انگلیسی صفحه (URL) که در وردپرس به اسم نامک و یا پیوند یکتا هم شناخته میشه
  • عنوان صفحه (TITLE) که از همه مهمتره و باید کلمه کلیدی در ابتداش بیاد
  • توضیحات متا (Meta Description) که در نتایج سرچ گوگل زیر تایتل ها نشون داده میشه
  • تگ های هدینگ ها (H1-H2…) که باید فقط یکبار از تگ H1 استفاده کنیم و حتما کلمه کلیدی رو در ابتداش بیاریم
  • متن اصلی (مثلا در یک متن 1000 کلمه ای حدودا 10 بار عبارت کلیدی در پاراگراف های مختلف تکرار بشه کافیه)
  • عکس (سئو عکس با وارد کردن کلمه کلیدی در ALT و قسمت عنوان تصاویر انجام میشه)

 

کلمه کلیدی سئو

نکته: برای انتخاب کلمه کلیدی بهتره از پیشنهادات خود گوگل استفاده کنیم. حتما دقت کردید که وقتی در مورد کار خودتون در گوگل سرچ میکنید مثلا پنجره دوجداره… گوگل شروع میکنه به یک سری پیشنهادات که مثلا (پنجره دوجداره قیمت) (پنجره دوجداره کشویی) و … که این نشون میده این کلمات در گوگل دارن زیاد سرچ میشن و ما بهتره سایتمون رو در این کلمات(عبارت ها) سئو کنیم.

 

نکته: برای شروع کار سئو بهتره کلمات کلیدی طولانی تر رو انتخاب کنیم، چون رقابت در کلمات طولانی (Long Tail Keywords) آسونتره و برای شروع کار میتونیم در اونها موفق بشیم و بعد بریم سراغ کلمات کوتاهتر و سخت تر.

 

 

15- سئو محلی (Local SEO)🌆

وقتی آخر کلمه کلیدیتون اسم شهر یا منطقه ای رو اضافه می کنید مثلا (ادمین اینستاگرام در کرج) یا (طراحی سایت در تهران) در واقع دارید میرید سراغ سئو محلی یا همون لوکال سئو که چند تکنیک اصلی داره و در سایت های ایرانی بسیار پرکاربرده:

 

  • ثبت سایت در نقشه گوگل با ایمیلی که تا حالا چندین ثبت موفق داشته و هر چقدر تعداد ثبت با اون ایمیل بیشتر باشه بهتره. (خیلی مهم و موثر)
  • درج نقشه گوگل در سایت. (میتونید در فوتر و صفحه تماس با ما این گوگل مپ رو بیارید)
  • ثبت سایت در لینک اپلیکیشن دیوار. (نکته : لینک رو به همون صفحه ای که میخواهید سئو کنید بدید و نه صفحه اصلی سایت)
  • تولید محتوای یونیک (دست اول) درباره اون کلمه کلیدی که تکنیک های تکرارش رو در مورد 14 گفتم.

 

 

16- یکی بودن اطلاعات صفحه تماس با ما با whois 📧

وقتی دامنه میخرید (دامنه چیست؟) یک سری اطلاعات از شما مثل ایمیل و شماره تماس در هویز (who.is) ذخیره میشه، که بهتره این اطلاعات رو در صفحه (تماس با ما) سایت خودتون درج کنید.

 

 

17- سئو فیلم📽️

سئو فیلم یا همون video seo که فاکتور مهمیه، هر سال اهمیت بیشتری پیدا میکنه و از تکنیک های جدید سئو محسوب میشه. راجع به سئو ویدیو چند نکته مهم و کاربردی رو بهتون میگم:

 

  • ویدیوی شما باید یونیک باشه. مثلا اگر ویدیو رو ببرید آپارات منتشر کنید و از اونجا بیارید تو سایت بزارید، در واقع دارید در درجه اول به رشد سایت آپارات کمک می کنید، چون هر سایتی که ویدیو در اون برای بار اول منتشر بشه، صاحب اون اثره و بقیه که بعدا منتشر میکنن میشن کپی کار… پس ویدیو ها رو حتما برای بار اول در سایت خودتون منتشر کنید و بعد از ایندکس شدن میتونید در آپارات ، اینستاگرام و یوتویب نشر بدید.
  • اگر از افزونه (یواست سئو) در وردپرس استفاده میکنید، حتما مکملش رو هم برای سئوی ویدیو بخرید که اسمش هست (yoast video seo) و آموزش رایگان استفاده از این افزونه رو از سایت های معتبری مثل ابزار وردپرس یا راست چین ببینید.
  • اگر برای ساخت ویدیو مشکل دارید از سایت های ویدیو ساز آنلاین مثل ویدی وود استفاده کنید که در عرض نیم ساعت میتونید زیباترین موشن گرافیک ها و لوگوموشن ها رو تولید کنید (با مبلغ ناچیز)

 

 

18- سئو عکس🖼️

تو پیج اینستاگرام مرشینا به آدرس mershina2022 ، تو یک پست 12 نکته خفن درباره سئوی تصاویر نوشتم و توضیح دادم که خلاصه اش رو اینجا مینویسم (چک لیست کامل سئو تصاویر بعنوان یکی از مهمترین فاکتورهای سئو سایت):

 

  • ابعاد استاندارد (مثل نسبت 16:9) و سایز بزرگ (حداقل عرض 1200px) به سئوی تصاویر کمک میکنه!
  • بهترین فرمت رو برای عکست انتخاب کن (مثل jpeg)
  • کاهش حجم تصاویر، بشدت باعث افزایش سرعت لودینگ سایت میشه🚀
  • از عکس های کپی اصلا استفاده نکن و اگه دانلود کردی کلا تغییرش بده و متن فارسی کلمه کلیدیت رو روش بنویس! گوگل میتونه متن روی عکس رو بخونه و این خیلی به سئو عکس کمک میکنه!!
  • اسم فایلت رو قبل از آپلود به انگلیسی، و یک کلمه کلیدی مرتبط با موضوع عکس و محتوات بنویس!
  • قسمت (متن جایگزین) یا همون ALT text ، خیلی مهمه! حتما یک عبارت کوتاه و فارسی مرتبط با عکس و حاوی کلمه کلیدی باشه.
  • مسیر (path) پوشه هایی که فایل تصویر در اون قرار داره مهمه! اگه پوشه ها رو درست و مرتبط با موضوع تصاویر، به انگلیسی نام گذاری کنیم، به سئو عکس هامون کمک میکنه.
  • بهینه سازی سئو صفحه ای که عکس ما اونجاست (مثل متا تایتل و توضیحات خوب) باعث افزایش رتبه عکس ما در گوگل میشه!
  • تصاویر رو برای موبایل ریسپانسیو کنید.
  • برای تصاویر، نقشه سایت ایجاد کنید و به قسمت sitemap کنسول گوگل معرفیش کنید… این کار با افزونه Yoast seo در وردپرس براحتی قابل انجامه.
  • گاهی میتونی روی عکس لینک بزاری و به صفحه دیگه ای از سایت خودت لینک سازی داخلی انجام بدی، که در کاهش بانس ریت (Bounce Rate) تاثیر فوق العاده ای داره!!
  • تایتل عکس باید با alt متفاوت باشه و علاوه بر توصیف کوتاه، حاوی کلمه کلیدی سئو تصویر هم باشه…
  • برای عکس ، یکی دو جمله ی توصیفی، کپشن بنویسید، و در کپشن از کلمات کلیدی مرتبط هم استفاده کنید. (LSI)
  • و نکته آخر که در اینستاگرام نگفتم اینکه حتما به قسمت رسانه در وردپرس برید و تمام تصاویر اضافی را پاک کنید، قالب های آماده ی وردپرس در هنگام نصب ، کلی عکس اضافی و بدون کاربرد به وردپرس اضافه میکنن که تاثیر منفی بر کرال باجت (crawl budget) سایت شما خواهد داشت و حجم هاست شما رو بیخودی زیاد میکنن.

 

 

19- FAQ

 

 

20- ستاره دار کردن مطالب

21- مسیریابی breadcrumb

22- اسکیما

23- نقشه سایت

24- تعداد صفحات سایت

25- بروزرسانی مداوم سایت

26- استفاده از کنسول گوگل و گوگل آنالیتیکس

27- دسته بندی درست صفحات سایت

28- نداشتن لینک شکسته (اشتباه)

29- لینک خروجی بیش از حد

30- تولید محتوای غیر کپی

31- لینک خروجی مرتبط و باکیفیت

32- تگ کنونیکال در سایت فروشگاهی

33- کلمات کلیدی مرتبط LSI

34- چگالی کلمات کلیدی در متن

5/5 - (12 امتیاز)

مطالب مرتبط

طراحی سایت تالار
طراحی سایت مشاغل
افشین اصغری

طراحی سایت تالار

طراحی سایت تالار: کلیدی برای رونق کسب و کار شما در دنیای امروز، اینترنت به ابزاری جدایی ناپذیر در زندگی انسان ها تبدیل شده است.

توضیحات بیشتر »
فهرست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *