وردپرس چیست؟

وردپرس چیست؟ کاربرد و مزایای وردپرس چیست؟

وردپرس چیست؟

وردپرس (WordPress) نرم افزاریه که میشه بدون کدنویسی باهاش طراحی سایت حرفه ای انجام داد!

سیستم مدیریت محتوا یا همون CMS، جزو اولین مفاهیمیه که کاربران به محض ورود به عرصه طراحی سایت، باهاش آشنا میشن.

سیستم‌های مدیریت محتوای زیادی وجود دارن که وردپرس، 18 سال متوالی تونسته تو رقابت باهاشون پیروز میدان بشه و محبوبیت خیلی زیادی رو کسب کنه؛

درواقع نزدیک به دو دهه‌ست که وردپرس به عنوان اولین گزینه در لیست برترین CMSها قرار میگیره.

 

حالا CMS چیه؟

✅ CMS مخفف Content Management System هست که به معنی سیستم مدیریت محتواست. یعنی همون نرم افزار هایی که طراحی سایت رو میشه بدون کدنویسی باهاشون انجام داد که انواع مختلفی دارن مثل وردپرس، جوملا، مجنتو، دروپال و …

✅ مطمئنا شما هم جزو اون دسته از افراد هستید که تازه با وردپرس آشنا شدید و با سرچ سوال “وردپرس چیست؟” در راستای افزایش اطلاعات خودتون برای شناخت این سیستم مدیریت محتوا، قدم گذاشتین.

✅ راستی بعد از خوندن این مقاله و زمانی که دلیل محبوبیت وردپرس در دنیای وب رو متوجه شدید؛ میتونید مقاله معایب وردپرس رو هم مطالعه کنید و راه حل مشکلات وردپرس رو هم بدونید؛ و با خیال راحت این پلتفرم دوستداشتنی رو انتخاب کنید.

✅ در زیر 7 سوال مهمی که تو این مقاله بهش جواب دقیق داده میشه آورده شده؛ درواقع اینطوری با آمادگی ذهنی کامل، سراغ مطالعه مقاله میرین.

  1. ودرپرس چیست؟
  2. کاربرد وردپرس چیه؟
  3. وردپرس کار چیست؟
  4. پلاگین وردپرس چیست؟
  5. المنتور وردپرس چیست؟
  6. ووکامرس وردپرس چیست؟
  7. مزایای وردپرس چیست؟
 
قبل از شروع بهتون پیشنهاد می کنم از قسمت منوی بالا سایت به بخش خدمات برید و با خدمات حرفه ای طراحی سایت در تهران ، طراحی سایت در کرج و طراحی سایت در اصفهان آشنا بشید. همچنین کانال یوتیوب مرشینا هم مطالب آموزشی خوبی داره که میتونید ازش استفاده کنید. 
 

معرفی وردپرس

✅ برای درک بهتر شما، با زبان ساده به سوال “وردپرس چیست؟” جواب میدیم:

✅ خب تا اینجا متوجه شدیم که وردپرس، یه سیستم مدیریت محتوای سایت‌سازه که به عنوان یه CMS بسیار انعطاف‌پذیر شناخته میشه؛ به وسیله وردپرس، به راحتی میتونید سایت‌ها، وبلاگ و حتی یه برنامه رو ایجاد کنید. این سایت‌ساز، متن باز و رایگانه و همین ویژگی باعث شده در دسته نرم‌افزار‌های دنیای آزاد قرار بگیره.

✅ حالا ممکنه براتون سوال پیش بیاد، متن باز بودن وردپرس چه معنایی داره؟

✅ قابلیت متن باز بودن، امکان شخصی‌سازی وردپرس رو برای افرادی که برنامه‌نویسی بلدن، فراهم میکنه. درواقع اگه شما مهارت برنامه‌نویسی داشته باشید به راحتی میتونید هر نوع وب‌سایتی رو بدون محدودیت پیاده سازی کنید.

✅ در کنار تمام تعاریف بالا بهتره بدونید، زبان برنامه نویسی که وردپرس با اون ساخته شده، PHP هست و توسط Mysql پشتیبانی میشه.

 

 12 کاربرد مهم وردپرس

✅ از اونجایی که وردپرس دارای ویژگی‌های زیاد و حتی میشه گفت غیر‌قابل شمارشیه، به یه پلتفرم همه کاره تبدیل شده؛ بنابراین نمیشه خیلی دقیق به سوال “کاربرد وردپرس چیه؟” جواب داد اما ما سعی میکنیم در ادامه 12 تا از مهم‌ترین کاربرد‌های وردپرس رو نام ببریم:

1. یکی از مهمترین کاربرد‌های وردپرس، ساخت و راه‌اندازی وب‌سایت در چند دقیقه‌ست. (باورش سخته نه؟ حالا کجاشو دیدی، این فقط یکی از هزاران کاربرد و ویژگی بی‌نظیرشه.).

2.عدم محدودیت برای نصب وردپرس روی هاست. درواقع میشه چندین وردپرس رو به صورت همزمان روی هاست نصب کرد.

3. یه CMS رایگان و در عین حال کاربردیه.

4. نصب راحت روی هاست.

5. از اونجایی که میشه وردپرس رو تو فولدر‌های هاست نصب کرد؛ بنابراین دیگه نصبش روی ریشه هاست الزامی نیست.

6. به دلیل متن باز بودن، امکان طراحی و ساخت قالب برای توسعه‌دهندگان وجود داره؛ بنابراین اگه دستی تو برنامه‌نویسی داری میتونی به این گزینه هم فکر کنی.

7. جستجوی ساده مطالب، به دلیل وجود سیستم جستجوی داخلی در وردپرس

8. قالب‌های رایگان موجود در مخزن وردپرس رو هم نباید نادیده گرفت.

9. امکان عضو‌گیری و همچنین مدیریت کاربران با دسترسی‌های مختلف در وردپرس وجود داره.

10. امکان نصب افزونه‌ در وردپرس وجود داره و به این صورت میشه قابلیت و امکانات وردپرس رو ارتقاء داد.

11. خود وردپرس دارای افزونه‌های رایگان زیادیه که به وسیله اون‌ها هم میتونید امکانات وردپرس رو به صورت شگفت‌انگیزی ارتقاء بدید.

12. در این پلتفرم، مطالب و محتوا رو به راحتی میشه با سیستم gzip فشرده سازی کرد.

 

وردپرس کار چیست؟

✅ ممکنه خیلی جا‌ها عبارت “وردپرس کار” رو شنیده باشید؛ بنابراین طبق معمول دست به سرچ میشید و سوال “وردپرس کار چیست؟” رو تو گوگل سرچ میکنید؛ اما پیشنهاد من اینه که از گوگل سوال کنید: وردپرس کار کیست؟

✅ درواقع اینطوری جواب بهتری رو میتونی پیدا کنی.

✅ خب بریم سوال مهم “وردپرس کار کیه؟” رو جواب بدیم که اگه تو هم برای ادامه مسیرت وردپرس رو انتخاب کردی، بدونی قراره با چه عنوانی معرفی شی.

✅ خب اگه بخوایم خیلی دقیق و تخصصی جواب این سوال رو بدیم، باید بگیم که:

✅ به فردی که در زمینه زیرساخت‌‎ها و اکوسیستم وردپرس، متخصص و حرفه‌ایه وردپرس کار یا توسعه دهنده وردپرس میگن.

✅ میدونم ممکنه بگین، خب همین جمله‌ای که گفتی یعنی چی؟

✅ پس بیا در ادامه با زبون خودمونی بهتون بگم که یه وردپرس کار کیه و چیکار میکنه.

✅ وردپرس کار کسیه که توانایی توسعه سیستم وردپرس، طراحی و سفارشی سازی افزونه‌ها و قالب‌های وردپرس رو داره. همچنین وردپرس کار به افرادی هم گفته میشه که طراحی حرفه‌ای سایت رو با وردپرس انجام میدن و حتی نحوه استفاده از این پلتفرم رو آموزش میدن.

✅ پس تا اینجا متوجه شدید که وردپرس کار کسیه که با عملکرد اصلی WordPress آشناست.

 

پلاگین وردپرس چیست؟

✅ خب حالا که با خوندن جواب سوالایی مثل “وردپرس چیست؟” و “وردپرس کار چیست یا کیست؟”، به خوبی با این سیستم مدیریت محتوا آشنا شدید، کم کم سوالات تخصصی‌تر میشه و شما رو بیشتر با دنیای این نرم‌افزار آشنا میکنیم؛ پس با ما همراه بشید تا جواب مناسبی برای سوال “پلاگین وردپرس چیست؟” پیدا کنید. (Plugin)

✅ پلاگین‌ها یا همون افزونه‌ وردپرس، یه سری فایل‌های نصبی هستن که قابلیت نصب روی وردپرس رو دارن. از افزونه‌ها برای افزودن امکانات جدید به سایت وردپرسی استفاده میشه. درواقع وقتی قصد زیبا‌تر کردن و یا ارتقاء امکانات سایت و قالب رو داشته باشید، دیگه لازم نیست دست به کد بشید؛ بلکه با نصب یه افزونه مناسب، میتونید امکانات و قابلیت‌های متنوعی رو به سایت و قالبتون اضافه کنید.

 

المنتور وردپرس چیست؟

✅ حالا که با مفهوم افزونه یا پلاگین وردپرس آشنا شدید خیلی راحت‌تر میشه المنتور رو توضیح بدیم. (ELEMENTOR)

✅ المنتور هم یه افزونه‌ست که تو دو نسخه رایگان و نسخه حرفه‌ای (نسخه پریمیوم) وجود داره؛ این صفحه ساز که به عنوان یه صفحه‌ساز حرفه‌ای و جذاب، محبوبیت زیادی رو کسب کرده، امکان مدیریت ظاهری و سفارشی سازی صفحات وب‌سایت رو به طول کامل به کاربر میده.

✅ درواقع شما وقتی از افزونه المنتور استفاده میکنید، مثل این میمونه که یه میز پر از امکانات در اختیار دارید که فقط با Drag & Drop (کشیدن و رها کردن)، میتونید اون رو به صفحه خودتون اضافه کنید.

 

ووکامرس چیست؟

✅ خیلی نباید دور از انتظارتون باشه که در جواب سوال “ووکامرس وردپرس چیست؟” هم بگیم “ووکامرس” یه افزونه‌ست.(WOOCOMMERCE Plugin)

✅ خب همونطور که گفتیم ووکامرس یه افزونه فروشگاه‌ساز در وردپرسه که استفاده ازش بهتون کمک میکنه یه فرشگاه قدرتمند آنلاین برای فروش محصولاتتون بسازید.

✅ از اونجایی که افزونه‌ها و قالب‌های خیلی زیادی توسط توسعه‌دهندگان (وردپرس کار‌ها) برای ووکامرس ساخته شده؛ بنابراین هیچ محدودیتی برای ایجاد یه سایت فروشگاهی وجود نداره.

 

14 مزیت مهم وردپرس

درسته که الان دیگه جواب سوال “وردپرس چیست؟” رو میدونین و اطلاعات زیادی در مورد وردپرس به دست آوردید؛ اما ممکنه سوال “مزایای وردپرس چیست؟” هم ذهنت رو به خودش درگیر کرده باشه. پس در ادامه با ما همراه باشید تا این سوال رو هم جواب بدیم و رفته رفته بیشتر با دنیای بزرگ وردپرس آشنا بشید.

مهم‌ترین مزایای وردپرس عبارتند‌از:

 

1. سادگی و راحتی در استفاده

سادگی و دوری از پیچیدگی، همیشه پیروز میدانه؛ همین ویژگی هم باعث برتری وردپرس نسبت به سیستم‌های مدیریت محتوا دیگه مثل جوملا و دروپال شده. درواقع وردپرس نیاز به تخصص در تکنولوژی‌های PHP، HTML و CSS رو به صفر رسونده و اگه شخصی هیچ‌گونه مهارت برنامه‌نویسی هم نداشته باشه، به راحتی میتونه به وسیله قالب‌های آماده، یه وب‌سایت جذاب طراحی کنه.

 

2. ساختار

ساختار wordpress، یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های اون به حساب میاد؛ درواقع ساختار تمیز و واضح وب‌سایت، تاثیر زیادی در سرعت بارگذاریش داره. بارگذاری سریع وب‌سایت، هم از نظر سئو و هم از نظر بازدیدکنندگان از اهمیت خیلی زیادی برخورداره.

 

3. انعطاف‌پذیری

با توجه به این‌که وردپرس بیش از 22 هزار پلاگین (افزونه) و هزاران قالب (theme) رو در اختیار طراحان سایت قرار داده و خواهد داد؛ بنابراین این امکان برای طراحان سایت فراهم شده که به وسیله wordpress، وب سایت‌های جدیدی رو با قابلیت‌های متعدد، که مطابق با روند رسانه‌های اجتماعی هستن، ارائه بدن.

 

4. مدیریت آسان محتوا

در هیچ بستری به اندازه وردپرس، مدیریت محتوا ساده و آسان نیست. وردپرس با محیط ساده و جذاب خودش، این امکان رو برای کاربران فراهم آورده تا به صورت حرفه‌ای محتوای خودشون رو مدیریت کنن. ممکنه کلمه word در wordpress، فضای ورد رو براتون تداعی کنه؛ اگر چنین تصوری دارید بهتره بدونید دقیقا همینطوریه که فکر میکنید، چون در وب‌سایت وردپرسی هم به راحتی آب خوردن میشه محتوا رو ویرایش کرد.

 

5. همه‌گیر بودن

یکی از مهم‌ترین مزایای وردپرس، اینه‌که به راحتی توسط همه جوامع و افرادی که به وب‌سایت علاقه دارن، قابل استفاده‌ست؛ درواقع وردپرس این امکان رو برای افراد فراهم آورده که بدون داشتن دانش و مهارت برنامه‌نویسی، همچنین بدون استفاده از نرم‌افزار‌های اختصاصی و یا دیگر ابزار‌ها، به راحتی نسبت به طراحی سایت خودشون اقدام کنن و در عین حال خروجی کار، بسیار حرفه‌ای و جذاب باشه.

 

6. پایداری و خلاقانه بودن

وردپرس همواره با توجه به آخرین تکنولوژی‌ها، روند‌ها و نیاز کاربران، آپدیت و به‌روز رسانی میشه؛ بنابراین این سیستم مدیریت محتوا تونسته نزدیک به دو دهه، پایدار و پرطرفدار باشه و خلاقیت خودش رو با ارائه قابلیت‌های جدید به اثبات برسونه. در به‎روز رسانی‌های وردپرس، همواره مشکلات موجود برطرف میشه و در کنارش ویژگی‌های جدید زیاد و صد البته مورد‌نیاز کاربران بهش اضافه میشه.

 

7. بهینه‌سازی موتور‌های جستجو

بهینه‌سازی موتور‌های جستجو، به سادگی در وردپرس انجام می‌شه. درواقع در قسمت مربوط به سئو این نرم‌افزار، استفاده از کلمات کلیدی، تگ‌های هدینگ و… امکان پذیره.

 

8. عملکرد

بر خلاف وب‌سایت‌های ساخته شده با HTML، که فقط به عملکرد‌ها و قابلیت‌های اساسی محدود میشه؛ وردپرس با ارائه قالب‌ها و افزونه‌ها، امکان سفارشی‌سازی وب‌سایت رو به کاربران داده و سبب بهبود تجربه و ارتقاء سطح شده. درواقع در وردپرس، هیچگونه محدودیتی برای نحوه استفاده از انواع پلاگین‌ وردپرس و قالب‌های اون وجود نداره؛ همین قابلیت هم باعث شده، تقریبا بشه هر نوع وب‌سایتی رو برای کسب‌و‌کار‌های مختلف طراحی و راه‌اندازی کرد.

 

9. سرعت و کارآیی

اگه جزو افرادی هستید که به تازگی وارد دنیای وب شدید، مطمئنا با شنیدن این جمله ‌که “با وردپرس میشه در عرض یه روز یه وب‌سایت بسازید”، خیلی تعجب میکنید؛ اما این موضوع حقیقت داره. بعضی از افراد ممکنه سیستم‌های مدیریت محتوای‌ دیگه‌ای رو انتخاب کنن؛ چون بر این باورن بعضی از نرم‌افزار‌ها مزایای بالاتری رو ارائه میدن اما نکته‌ای که باید در این مورد بدونید اینه که:

تمامی اون نرم‌افزار‌ها فقط یه بار ارائه میشن؛ بنابراین به هیچ عنوان نباید از اون‌ها انتظار انعطاف‌پذیری، کارآیی روز‌افزون و ارزش وردپرس رو داشته باشید.

 

10. منبع باز

قبل از اینکه به این ویژگی وردپرس بپردازیم، بهتره بدونید منبع باز بودن یعنی چی؟

نرم‌افزار‌های منبع باز، به نرم‌افزار‌هایی گفته میشه که سورس کد و یا منبع اون، برای اصلاح یا ارتقاء در دسترس عمومه.

این ویژگی وردپرس باعث بهبود و توسعه هر روزه اون توسط هزاران توسعه‎دهنده در سراسر جهان شده. درواقع توسعه‌دهندگان با افزودن ویژگی‌های جدید به این پلتفرم، در جهت هر چه راحت‌تر و مفید‌تر شدن وردپرس گام برداشتن.

 

11. قابلیت اشتراک

قابلیت اشتراک با استفاده از ویجت‌های طراحی شده در وردپرس، باعث شده اشتراک گذاری خیلی ساده باشه؛ بنابراین میشه به راحتی محتوای وب‌سایت رو با سیستم عامل‌های دیگه به اشتراک بذارید و به اکانت‌های رسانه‌های اجتماعی متصلش کنید.

 

12. اپلیکیشن رابط برنامه‌نویسی

برای درک بهتر این ویژگی، بهتره بدونید که شبکه‌های رسانه‌های اجتماعی، توسط APIs هاشون اجازه ادغام شخص ثالث با وب‌سایت‌هارو میدن. وردپرس هم با ساختن هزاران APIs، امکان ادغام سایت با منابع خارجی رو برای کاربرانش فراهم کرده.

 

13. مقیاس‌پذیری

وقتی یه سیستم یا اپلیکیشن، توانایی مدیریت افزایش ترافیک بازدید کاربران رو داشته باشه؛ به این ویژگی میگن مقیاس پذیری.

این ویژگی هم یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های وردپرس به شمار میره؛ چون وقتی شما یه کسب‌و‍‌کار رو تازه راه‌اندازی میکنید، یه وب‌سایت که سرعت بالایی داره هم برای کارتون جوابگوئه اما بعد از پیشرفت و توسعه کسب‌وکار، ماجرا یه جور دیگه رقم میخوره چون ترافیک سایت شما هم افزایش پیدا میکنه.

 

14. پشتیبانی‌وردپرس

افرادی که یادگیری وردپرس رو شروع میکنن، سوالات زیادی براشون پیش میاد؛ بنابراین نیازه که یه راهنما و متخصص در کنارشون باشه تا به سوالاتشون پاسخ بده و یادگیریشون رو سرعت ببخشه. خوشبختانه جامعه وردپرس، دارای متخصص‌های بسیار زیادیه که با حضور در انجمن‌های مختلف به صورت رایگان، خدمات مشاوره و پشتیبانی رایگان رو ارائه میدن؛ و نیاز افرادی که تازه به حوزه وب و طراحی سایت وارد شدن رو برطرف میکنن.

 

✅ راستی اگه سوالی در مورد طراحی سایت داری؛ ما تو مرشینا، آموزش‌ طراحی سایت با وردپرس قرار دادیم که میتونید از اون‌ها استفاده کنید.

طراحی سایت با وردپرس در عین سادگی بسیار حرفه ای و پیشرفته بوده و نیاز به کدنویسی های پیچیده و وقت گیر ندارد. بنابراین میشه یه سایت خیلی حرفه ای رو در چند روز باهاش طراحی کرد. (سرعت طراحی بالاتر و سئو بهتر)

در این مقاله 14 مزیت وردپرس چیست رو گفتیم…

کدنویسی زمان زیادی میبره و قیمتش بالاتره.

در صورتی که همون سایت رو (با همون کیفیت) با وردپرس میشه سریعتر، راحت تر و ارزان تر طراحی کرد.

مطالب مرتبط

فهرست

2 پاسخ

  1. هزینه طراحی سایت با قالب اماده وردپرس برای سایت فروشگاهی وودمارت المنتوری چنده؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5/5 - (3 امتیاز)

مطالب مرتبط

فهرست

2 پاسخ

  1. هزینه طراحی سایت با قالب اماده وردپرس برای سایت فروشگاهی وودمارت المنتوری چنده؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *